Reklama

Zupa warzywna

Zupa będzie znacznie smaczniejsza, jeśli dodasz trochę zasmażki.

Składniki

  • po 1/2 kg brukselek i ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • seler naciowy (1-2 pałki)
  • cebula
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec i ulubione zioła
  • 2 łyżki masła


Brukselki zalej wodą. Dodaj sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec i zagotuj. Następnie obierz i pokrój marchewki, pietruszki, seler i cebulę. Wrzuć do garnka i zagotuj. Po 20 minutach dorzuć pokrojone ziemniaki i pozostałe przyprawy (np. oregano, majeranek, lubczyk i estragon) oraz masło. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy