Zupa z klopsikami

Warto paprykę obrać, bo skórka z ugotowanej lubi się przyklejać do ścianek żołądka. Najlepiej nabić warzywo na widelec, opiec nad gazem i włożyć do folii. Skórka wtedy łatwo zejdzie
Warto paprykę obrać, bo skórka z ugotowanej lubi się przyklejać do ścianek żołądka. Najlepiej nabić warzywo na widelec, opiec nad gazem i włożyć do folii. Skórka wtedy łatwo zejdzieEast News

Składniki

na zupę

  • po 2 czerwone i żółte papryki
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 gałązki bazylii

na klopsiki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • 20 dag bułki tartej
  • 3 łyżki oleju l sól, pieprz, majeranek, słodka papryka
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?