Grillowane roladki z indyka

Składniki
- 8 plastrów szynka parmeńska
- jedna gałązka szałwia
- 6 łyżek oliwa z oliwek
- przepołowione główki młodego czosnku
- 8 sztuk kotlety z indyka
- świeża bazylia
- pieprz
- 150 g chudy jogurt
- 2 łyżki zielone pesto
- 1 ząbek czosnek
5-6 osób
Kotlety umyć, osuszyć, nieco rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mięso skropić marynatą i odstawić na 30 minut. Następnie osączyć z marynaty, na wierzch nakładać szynkę i listki szałwii, przyprawić pieprzem. Mocno zrolować i spiąć.
Opiekać na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Przygotować dip z Pesto wymieszanego z jogurtem. Podawać z młodym grillowanym czosnkiem i świeżą bazylią.