Reklama

Reklama

Grillowane roladki z indyka

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 8 plastrów szynka parmeńska
  • jedna gałązka szałwia
  • 6 łyżek oliwa z oliwek
  • przepołowione główki młodego czosnku
  • 8 sztuk kotlety z indyka
  • świeża bazylia
  • pieprz
  • 150 g chudy jogurt
  • 2 łyżki zielone pesto
  • 1 ząbek czosnek

Kotlety umyć, osuszyć, nieco rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mięso skropić marynatą i odstawić na 30 minut. Następnie osączyć z marynaty, na wierzch nakładać szynkę i listki szałwii, przyprawić pieprzem. Mocno zrolować i spiąć.

Opiekać na rozgrzanym grillu ok. 10 minut. Przygotować dip z Pesto wymieszanego z jogurtem. Podawać z młodym grillowanym czosnkiem i świeżą bazylią.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy