Involtini w pomidorowym sosie

Składniki
- 125 g kuleczki mozzarelli
- sól, pieprz
- pół szklanki bulion
- 1 łyżeczka suszone zioła włoskie
- 1 słoiczek zielone pesto
- 50 dag pomidory krojone
- 1 sztuka cebula
- 8 sztuk sznycle schabowe
- 5 dag suszone pomidory
- 1 ząbek czosnek
3-4 osób
Posiekaj pomidory suszone, osącz mozzarelle i zetrzyj na grubej tarce. Mięso opłucz, lekko rozbij. Każdy z kotlecików oprósz solą i pieprzem. Posmaruj pesto, posyp pomidorkami i mozzarellą. Zwiń roladki, zepnij. na średnim ogniu na oleju smaż ok. 10 min, obracając.
Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, zalej pomidorami z puszki i bulionem. Gotuj 5 min. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Roladki involtini przełóż do sosu. Podawaj z makaronem wstążki.