Reklama

Kasza jaglana z warzywami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 łyżki olej
  • 1 szklanka kasza jaglana
  • 1 mała cukinia
  • 1 duża cebula
  • sos sojowy
  • rozmaryn
  • 3 ząbki czosnek
  • 2 sztuki kolorowa papryka
  • sól, pieprz

Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika.

Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy