Mini-steki z salsą pomidorową
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w duże kawałki, włożyć do miski. Chili umyć, wyciąć gniazda nasienne i drobno posiekać, a następnie wymieszać z olejem i papryką ostrą. Marynatę zmieszać z mięsem. Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. 2 umyte pomidory przekroić na pół i odłożyć na bok. Jednego pomidora grubo zetrzeć, pozostałe pomidory pokroić w drobną kostkę. Pomidory, czosnek i ketchup wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Bazylię umyć, osuszyć i pociąć w drobne paski. Wymieszać z salsą.
Mięso przyprawić solą i pieprzem. Razem z przepołowionymi pomidorami opiekać na rozgrzanym grillu obracając przez 6-8 minut. Chleb także zrumienić na rozgrzanym grillu. Filet z kurczaka podawać połówkami pomidorów, salsą i chlebem.