Reklama

Reklama

Mini-steki z salsą pomidorową

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • 1 łyżka ketchup
  • 2 łyżki olej
  • 4 kromki ciemny chleb
  • 1 szczypta mielona ostra papryka
  • świeża bazylia
  • 5 sztuk pomidor
  • 600 g filet z kurczaka
  • 1 sztuka papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnek

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w duże kawałki, włożyć do miski. Chili umyć, wyciąć gniazda nasienne i drobno posiekać, a następnie wymieszać z olejem i papryką ostrą. Marynatę zmieszać z mięsem. Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. 2 umyte pomidory przekroić na pół i odłożyć na bok. Jednego pomidora grubo zetrzeć, pozostałe pomidory pokroić w drobną kostkę. Pomidory, czosnek i ketchup wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Bazylię umyć, osuszyć i pociąć w drobne paski. Wymieszać z salsą.

Reklama

Mięso przyprawić solą i pieprzem. Razem z przepołowionymi pomidorami opiekać na rozgrzanym grillu obracając przez 6-8 minut. Chleb także zrumienić na rozgrzanym grillu. Filet z kurczaka podawać połówkami pomidorów, salsą i chlebem.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy