Reklama

Reklama

Pulpeciki rybne

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 sztuka cebula
  • gotowany kalafior
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka olej
  • papryka do dekoracji
  • 2 łyżki bułka tarta
  • 1/2 pęczka natka pietruszki
  • 1 szklanka bulion warzywny
  • 70 dkg filety rybne

Filety rozdrobnij. Wybuj do nich jajko i całość zmiksuj na gładką masę. Do masy rybnej dodaj bułkę tartą, posiekaną natkę oraz cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dopraw solą i pieprzem. Ponownie wyrób masę. Z masy formuj małe kulki. Szybko obsmaż na oleju. Zalej gorącym bulionem, przykryj i na wolnym ogniu gotuj około 20 min.

Podawaj z ugotowanym kalafiorem i papryką.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy