Reklama

Reklama

Selerowa z krewetkami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1/2 pojemnika śmietana
  • 4 łodygi seler naciowy
  • 2 szklanki bulion
  • 2 łyżki chrzan
  • 2 sztuki cebula
  • 1/2 bułka
  • 1 sztuka jajko
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 20 dag mrożone krewetki
  • 2 łyżki masło
  • 1 duży seler korzeniowy
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 4 łyżki olej
  • 12 dag filet z dorsza

Warzywa obrać, umyć, pokroić. Usmażyć na oleju. Zalać bulionem, gotować 30 minut.

Bułkę namoczyć, rybę i mięso z krewetek pokroić w kostkę. Bułkę, rybę, krewetki, chrzan, jajko wymieszać, usmażyć kotleciki.

Zupę zmiksować ze śmietaną, podawać z kotlecikami.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje