Reklama

Reklama

Wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 sztuki pomidor
  • 3 sztuki rzodkiewki
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • sól
  • 1 opakowanie kiełki słonecznika
  • 4 kromki chleb tostowy
  • 3 łyżki olej
  • 1 główka sałata
  • 2 łyżki masło
  • 4 łyżki tarty parmezan
  • 1 ząbek czosnek
  • pieprz
  • 1 łyżeczka musztarda

Sałatę umyć, pomidory i rzodkiewki pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, chleb pokroić w kostkę. Olej doprawić solą, pieprzem, musztardą i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Sałatę wymieszać z pomidorami, rzodkiewka i kiełkami, polać sosem i przełożyć do salaterki. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać kostkę chleba tostowego i usmażyć na złoty kolor często mieszając. Grzankami posypać sałatkę.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy