Reklama

Z razowca

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 2 sztuki cebula
  • 1/2 bochenka chleb razowy
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • jajko
  • 1/4 szklanki gęsta kwaśna śmietana
  • włoszczyzna
  • natka pietruszki
  • 60 dag mięso wołowe
  • 50 dag mięso mielone (wieprzowo-wołowe)
  • 2 ząbki czosnek

Z cebuli, włoszczyzny i wołowiny przyrządzić litr wywaru. Odcedzić warzywa i wrzucić do nich pokruszony chleb. Gotować, aż się rozgotuje. Dodać listek laurowy, ząbek czosnku oraz śmietanę. Całość gotować 20 minut.

Mielone mięso rozmieszać z jajkiem, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Formować z niego kulki, gotować je chwilę we wrzątku. Po kilka dodawać do zupy.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy