Ida Kulawik „Roślinna kuchnia polska”

Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej – roślinnie, prosto, szybko i zdrowo.

Okładka książki Idy Kulawik „Roślinna kuchnia polska”
Okładka książki Idy Kulawik „Roślinna kuchnia polska”materiały prasowe
Okładka książki Idy Kulawik „Roślinna kuchnia polska”
Okładka książki Idy Kulawik „Roślinna kuchnia polska”materiały prasowe

Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z purée ziemniaczanym i mizerią?

Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solidna porcja sernika, ale nie możecie jeść nabiału?

Jesteście weganami, ale tęsknicie za smakami dzieciństwa? Brakuje wam pierogów ruskich, naleśników, pomidorowej, bigosu?

Szukacie odchudzonych, unowocześnionych albo bezglutenowych wersji babcinych przepisów?

Ta książka jest dla was!

Ida Kulawik, autorka bloga kulinarnego Veganbanda, po mistrzowsku odtwarza tradycyjne polskie smaki, a nastrojowe zdjęcia Katarzyny Cichoń sprawią, że będziecie chcieli spróbować wszystkiego.

Ida Kulawik "Roślinna kuchnia polska", Wydawnictwo Dwie Siostry, premiera: 17 czerwca 2020.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas