Wanda Jackowska, Konfitury
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak.
Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.
W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia.
Wanda Jackowska - znana dziennikarka, przez wiele lat związana z TVP. Była autorką i prezenterką programu "Gotowanie na ekranie" - pierwszego magazynu kulinarnego emitowanego w TVP 1 przez ponad 10 lat. Jego popularność, mierzona milionową widownią, nie tylko przyczyniła się do upowszechniania przepisów na smaczne i zdrowe domowe jedzenie, ale też stworzyła modę na kolejne, podobne projekty realizowane w innych stacjach telewizyjnych. Dziennikarka ma też na swoim koncie liczne poradniki kulinarne wydawane nakładem prestiżowych wydawnictw.