Wyjątkowa "Księga Szefów Kuchni"

"Księga Szefów Kuchni" to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski.

książka
książkamateriały prasowe
"Księga Szefów Kuchni"
"Księga Szefów Kuchni"materiały prasowe

"Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni molekularnej.

Przeznaczona jest dla wszystkich miłośników gotowania, którzy sztukę kulinarną traktują z prawdziwą pasją i zawsze chętnie doskonalą swoje umiejętności. Znajdą oni w książce blisko 150 pięknie zilustrowanych przepisów na oryginalne i wyśmienite dania takie jak grasica cielęca z borowikami i chałką, polędwiczka w kruszonce ziołowej czy pierogi z kaszanką okraszone cebulą i kawałkami dyni.

Wraz z przepisami na wykwintne desery książka stanowi podstawę do przygotowania wielu uroczystych obiadów i kolacji, które wzbudzą podziw gości. "Księgę Szefów Kuchni" przygotowało szesnastu wybitnych mistrzów kulinarnych - kucharzy wielokrotnie nagradzanych i utytułowanych, którzy gotowali w najlepszych restauracjach w Polsce i zagranicą. Są to: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Waldemar Hołówka, Wiesław Bober, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Tomasz Deker, Teo Vafidis, Stefan Birek, Konrad Birek, Michał Górecki, Przemysław Klima, Krzysztof Kopciński, Jan Kuroń, Jarosław Walczyk i Artur Świerżewski.

Wydawnictwo G+J Książki, premiera 25 września 2013 r.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas