"Zielenina na talerzu"

Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i trudna. Ta książka udowadnia, że bez problemów można zamienić dotychczasową dietę na talerz pysznej zieleniny.

Okładka książki "Zielenina na talerzu"
Okładka książki "Zielenina na talerzu"materiały prasowe

"Zielenina na talerzu" to kompozycja ponad 100 oryginalnych przepisów na śniadania, obiady, kolacje i desery - podzielonych zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina, pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w przygotowaniu dania kuszą sezonowymi składnikami, które można kupić w każdym sklepie.

To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.

Magdalena Cielenga-Wiaterek - prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat. Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny "Zielenina". Współpracuje z fundacjami "Wiemy, co jemy" oraz "Zdrowy Przedszkolak". Ma stałą rubrykę w magazynie "Vege". Autorka książki "Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie" i redaktor naczelna magazynu "Maszkety". Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych.

"Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie", Magdalena Cielenga-Wiaterek, Wydawnictwa Druga Strona.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas