Reklama

Zupa rybna

Zupę podawaj z czosnkowymi grzankami.

Składniki

  • kawałek oczyszczonego dorsza bez skóry i ości
  • 2 marchewki
  • cebula
  • świeżo zmielony pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • por
  • listek laurowy
  • sól

Przygotowanie:

Do garnka wlej wodę i wrzuć pokrojoną w talarki marchewkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy