Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane idealne na wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Ugotuj jajka, ostudź i obierz. Przekrój na pół i wyjmij żółtka.

Pieczarki oczyść i umyj. Usmaż na maśle z drobno pokrojonym porem.

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Posiekaj natkę pietruszki, pokrój na drobno paprykę, dodaj do 3/4 sera i żółtek.

Podsmażone pieczarki wrzuć do sera i żółtek. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. Farsz przełóż do białek, posyp serem.

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas