Pasztet z żurawiną

Pyszny pasztet.

Pasztet z żurawiną
Pasztet z żurawiną123RF/PICSEL

Składniki

Przygotowanie:

Mięso ugotuj z dodatkiem marchewki, pietruszki i przypraw. Podsmaż cebulę na oleju i dorzuć wątróbkę.

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Gdy wywar ostygnie, wszystkie rodzaje mięsa zmiel 2 razy wraz z cebulą i wątróbką, odciśniętą bułką i warzywami pozostałymi z gotowania. Dodaj jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie wymieszaj.  Podłużną formę wysmaruj masłem i obsyp ziarnem sezamowym. Wyłóż masę pasztetową i wyrównaj wierzch.

Piecz w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez ok. godzinę. Podawaj z żurawiną.

Zobacz także:

Filet z łososia z risotto z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynowąStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas