Awokado pod lupą naukowców

Naukowcy z University w Illinois przetestowali wpływ codziennego spożycia awokado. Efekty zaskakują. Dlaczego warto jeść ten owoc?

article cover
123RF/PICSEL

Awokado pod lupą naukowców

Naukowcy obserwowali 163 osoby dorosłe w wieku od 25 do 45 lat, które przestrzegały określonej diety przez 12 tygodni. Co się okazało? Połowa wolontariuszy jadła awokado minimum raz w ciągu dnia. Efekty?
Uczestnicy eksperymentu zauważyli poprawę pracy jelit, redukcję niezdrowych kwasów z organizmu.
Naukowcy twierdzą, że codzienne spożywanie awokado uzupełnia niedobory potasu.
Hannah Holscher, pomysłodawczyni eksperymentu podkreśla, że tłuszcze zawarte w awokado pozytywnie wpływają na mikroby jelitowe. 

Konsekwencją tego proces prowadzący do utraty zbędnych kilogramów.
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas