Awokado pod lupą naukowców

article cover
123RF/PICSEL

Awokado pod lupą naukowców

Naukowcy obserwowali 163 osoby dorosłe w wieku od 25 do 45 lat, które przestrzegały określonej diety przez 12 tygodni. Co się okazało? Połowa wolontariuszy jadła awokado minimum raz w ciągu dnia. Efekty?
Naukowcy obserwowali 163 osoby dorosłe w wieku od 25 do 45 lat, które przestrzegały określonej diety przez 12 tygodni. Co się okazało? Połowa wolontariuszy jadła awokado minimum raz w ciągu dnia. Efekty? 123RF/PICSEL
Uczestnicy eksperymentu zauważyli poprawę pracy jelit, redukcję niezdrowych kwasów z organizmu.
Uczestnicy eksperymentu zauważyli poprawę pracy jelit, redukcję niezdrowych kwasów z organizmu.123RF/PICSEL
Naukowcy twierdzą, że codzienne spożywanie awokado uzupełnia niedobory potasu.
Naukowcy twierdzą, że codzienne spożywanie awokado uzupełnia niedobory potasu. 123RF/PICSEL
Hannah Holscher, pomysłodawczyni eksperymentu podkreśla, że tłuszcze zawarte w awokado pozytywnie wpływają na mikroby jelitowe. Konsekwencją tego proces prowadzący do utraty zbędnych kilogramów.
Hannah Holscher, pomysłodawczyni eksperymentu podkreśla, że tłuszcze zawarte w awokado pozytywnie wpływają na mikroby jelitowe. Konsekwencją tego proces prowadzący do utraty zbędnych kilogramów.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?