Reklama

Co jeść, aby bez stresu zasnąć i odpocząć

Musisz się obyć bez smażonych i grillowanych mięs, tłustych serów i wędlin. Wieczorem unikaj białka, za to sięgaj po marchew, ziemniaki, brązowy ryż, razowy makaron, zielony groszek, soczewicę, sałaty, paprykę, suszone morele, pomidory, bakłażany, cukinię.

Używaj olejów roślinnych - są źródłem kwasów omega-3. Unikaj napojów zawierających kofeinę albo taurynę oraz alkoholu i ostrych przypraw.

Śniadanie 

Musli z płatków owsianych, suszonych moreli i żurawiny z mlekiem kokosowym, słaba kawa lub omlet z dwóch jaj ze szczypiorkiem i sałatką z pomidorów, grahamka, kawa zbożowa. 

Drugie śniadanie 

Kanapka z razowego chleba z szynką gotowaną, ogórkiem kwaszonym, woda z cytryną. 

Obiad 

Zupa pomidorowa z mozzarellą, kiełkami słonecznika, makaron razowy z suszonymi pomidorami, natką i czosnkiem, kompot albo krem z dyni z gałką muszkatołową i pomidorami, ziemniaki, gulasz wołowy z papryką, surówka z marchwi, kompot. 

Podwieczorek 

Sałatka z banana, gruszki i pomarańczy z miodem, woda z cytryną albo ciasto drożdżowe z serkiem kremowym i konfiturą wiśniową, herbata zielona. 

Kolacja 

Kasza kuskus z niewielkim kawałkiem pieczonego kurczaka, mizeria, herbata owocowa.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy