Dieta na płaski brzuch
Jeśli nie masz dużej nadwagi, płaski, jędrny brzuszek możesz osiągnąć w ciągu miesiąca.

Dietetyczny plan musisz podporządkować kilku zasadom. Ogranicz węglowodany proste (posiadają wyjątkową zdolność do przekształcania się w tłuszcz). Po drugie - dostarczaj organizmowi więcej białka, zwłaszcza pochodzącego z ryb, jaj i chudego mięsa.
1. Cytrusy? Tak, ale...
Z owoców cytrusowych dozwolone są jedynie grejpfruty białe i czerwone, a także cytryny i limonki (sok przyspiesza trawienie). Unikaj kalorycznych pomarańczy i mandarynek.
2. Zapomnij o kluskach.
To samo dotyczy kaszy kuskus i ryżu. Jeśli nie będziesz mogła się oprzeć, zjedz porcję makaronu z pełnego ziarna (al dente) lub nietuczący ryż dziki.
3. Jedz zielone warzywa.
Sałata, szpinak, brokuły powinny gościć na Twoim talerzu jak najczęściej. Te warzywa mają najmniej kalorii, a przyspieszają metabolizm tłuszczu. A na dodatek dostarczają mnóstwa witamin!
4. Jogurt i twarożek? Tak!
Pij codziennie solidną porcję jogurtu naturalnego (unikaj kalorycznego jogurtu typu greckiego). Jedz białe sery i twarożki tylko w chudej wersji.