Gruszkowo-ziołowy miód św. Hildegardy zregeneruje jelita

Ta mikstura bardzo dobrze oczyszcza jelita, wątrobę i drogi żółciowe ze złogów, pleśni, grzybów i toksyn. A przez to wzmacnia organizm.

Mus gruszkowo-ziołowy to moc witamin
Mus gruszkowo-ziołowy to moc witamin123RF/PICSEL

Jak przygotować?

Obierz osiem średniej wielkości gruszek. Usuń gniazda nasienne. Rozgnieć owoce na papkę lub zblenduj. Rozetrzyj w moździerzu na proszek: 15 g cząbru ogrodowego, 22 g korzenia lukrecji, 28 g korzenia galgantu, 35 g wszewłogi górskiej. Wymieszaj.

Podgrzej osiem łyżek miodu, zdejmij z niego pianę. Mus z gruszek wymieszaj z miodem i sproszkowanymi ziołami. Przełóż do wyparzonych, suchych słoiczków.

Jak stosować?

Miód przyjmuj trzy razy dziennie przez cztery tygodnie. Jedną łyżeczkę rano przed śniadaniem, dwie łyżeczki około godziny po obiedzie, trzy łyżeczki wieczorem przed snem.

Zobacz także:

Bez czego Lara Gessler nie wyobraża sobie świąt?Styl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas