Napary, które obniżą poziom cukru

article cover
123RF/PICSEL

Napary, które obniżą poziom cukru

Z jałowcem i pokrzywą 7 łyżek suchych jagód jałowca i 1 łyżkę wysuszonego ziela pokrzywy rozetrzyj w moździerzu lub zmiel w młynku. Przesyp do słoiczka. Dodawaj do herbaty pół łyżeczki proszku, pij w 3 porcjach w ciągu dnia. Po 2 tygodniach kuracji zrób miesiąc przerwy. Źródło: Życie na gorąco
Z jałowcem i pokrzywą 7 łyżek suchych jagód jałowca i 1 łyżkę wysuszonego ziela pokrzywy rozetrzyj w moździerzu lub zmiel w młynku. Przesyp do słoiczka. Dodawaj do herbaty pół łyżeczki proszku, pij w 3 porcjach w ciągu dnia. Po 2 tygodniach kuracji zrób miesiąc przerwy. Źródło: Życie na gorąco123RF/PICSEL
Z liści laurowych Zagotuj litr wody, a gdy zacznie wrzeć, wrzuć do garnka łyżkę świeżych liści laurowych. Gotuj przez 5 minut. Odstaw odwar do przestygnięcia, a potem przecedź. Pij nie więcej niż 4 filiżanki dziennie.
Z liści laurowych Zagotuj litr wody, a gdy zacznie wrzeć, wrzuć do garnka łyżkę świeżych liści laurowych. Gotuj przez 5 minut. Odstaw odwar do przestygnięcia, a potem przecedź. Pij nie więcej niż 4 filiżanki dziennie. 123RF/PICSEL
Z liści borówki czernicy 4 łyżki stołowe suszonych liści borówki czernicy zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj, aż połowa odparuje. Pij 3 razy dziennie po szklance przez miesiąc.
Z liści borówki czernicy 4 łyżki stołowe suszonych liści borówki czernicy zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj, aż połowa odparuje. Pij 3 razy dziennie po szklance przez miesiąc. 123RF/PICSEL
Z liści morwy białej Łyżeczkę suszonych liści zalej szklanką wody i zaparzaj 5-10 minut. Przecedź. Pij szklankę dziennie przed głównym posiłkiem. Stosuj przez 3 miesiące.
Z liści morwy białej Łyżeczkę suszonych liści zalej szklanką wody i zaparzaj 5-10 minut. Przecedź. Pij szklankę dziennie przed głównym posiłkiem. Stosuj przez 3 miesiące. 123RF/PICSEL
Z kozieradki Łyżkę drobno potłuczonych nasion zalej szklanką wody i gotuj przez 5 minut. Przecedź. Pij po pół szklanki jeszcze ciepłego odwaru 3 razy dziennie. Kuracja powinna trwać 6 tygodni, potem zrób miesiąc przerwy.
Z kozieradki Łyżkę drobno potłuczonych nasion zalej szklanką wody i gotuj przez 5 minut. Przecedź. Pij po pół szklanki jeszcze ciepłego odwaru 3 razy dziennie. Kuracja powinna trwać 6 tygodni, potem zrób miesiąc przerwy. 123RF/PICSEL
Z czarnuszki Łyżkę roztartych nasion czarnuszki zalej szklanką gorącej wody lub mleka. Odstaw pod przykryciem na 15-20 minut. Przelej przez sitko do herbaty. Wypijaj napar w 2-3 porcjach w ciągu dnia.
Z czarnuszki Łyżkę roztartych nasion czarnuszki zalej szklanką gorącej wody lub mleka. Odstaw pod przykryciem na 15-20 minut. Przelej przez sitko do herbaty. Wypijaj napar w 2-3 porcjach w ciągu dnia. 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?