Pokrzywa indyjska
To zdaniem ekspertów naturalny spalacz tłuszczu. Ma jeszcze szereg innych zalet.
Pokrzywa indyjska swoje lecznicze właściwości zawdzięcza substancji czynnej o nazwie forskolina, nazywanej naturalnym spalaczem tłuszczu. Z badań naukowych wynika bowiem, że związek ten nasila rozkład tłuszczu w tkance tłuszczowej (lipoliza), dzięki czemu może być pomocny w walce z nadwagą i otyłością. Warto jednak pamiętać, że roślina ta ma też szereg innych właściwości prozdrowotnych.
Jest wykorzystywana przy dolegliwościach sercowo-naczyniowych, problemach ze strony układu pokarmowego, chorobach układu oddechowego (astma), a także nadciśnieniu tętniczym, jaskrze i łuszczycy.
Jak stosować?
Pokrzywę indyjską najwygodniej kupić w formie tabletek z wyciągiem z tej rośliny. Stosuje się jedną kapsułkę dziennie przez osiem tygodni. Zażywa się ją po posiłku, obficie popijając wodą. Potem należy zrobić trzytygodniową przerwę i znów można powtórzyć kurację.
Zobacz także: