Syrop z chrzanu na odporność

Chrzan to naturalny antybiotyk. Zwalcza zarazki i wzmacnia układ odpornościowy.

Użyj chrzanu bez konserwantów
Użyj chrzanu bez konserwantów123RF/PICSEL

Składniki: główka czosnku, pół szklanki startego chrzanu (jeśli nie masz świeżego korzenia, kup chrzan w słoiczku, ale bez konserwantów), cytryna, 2 łyżki kurkumy, półtorej szklanki miodu, półtorej szklanki ekologicznego octu jabłkowego.

Przygotowanie: Cytrynę zalej wrzątkiem, dobrze wymyj i pokrój na kawałeczki. Następnie obierz czosnek. W naczyniu wymieszaj ze sobą miód i ocet. Mieszankę wlej do słoika z czosnkiem, chrzanem, kurkumą i cytryną. Zamknij słoik i wstrząśnij.

Uwaga! Wszystkie składniki powinny być pokryte miodowo-octową zalewą. Odstaw na 2-3 tygodnie, raz na kilka dni mieszając. Przechowuj miksturę w lodówce.

Jeśli czujesz, że łapie cię ból gardła lub przeziębienie, zażywaj łyżkę syropu 3 razy dziennie.

Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas