Udar mózgu

Jest trzecią co do częstości przyczyną śmierci. Umierają coraz młodsi
Jest trzecią co do częstości przyczyną śmierci. Umierają coraz młodsi123RF/PICSEL

Co jeść, by polepszyć krążenie krwi?

Tylko nie przesalaj

Nie żałuj przypraw

  • Imbir i ostra papryka poprawiają pracę krwioobiegu, zapobiegają miażdżycy.
  • Czosnek zmniejsza lepkość krwi, obniża ciśnienie, zwiększenia stężenia dobrego cholesterolu, a zmniejszenia tego złego.

Sięgnij po potas

  • Najwięcej potasu mają suszone figi, morele, pistacje.
  • Sporą dawkę zawierają ryby morskie, szczególnie łosoś, makrela i tuńczyk.
  • Jest także w ziemniakach, burakach, brokułach i cukinii, bananach.
  • Cennym jego źródłem jest nabiał.

Mierz ciśnienie obwodowe PASA

Ósma edycja plebiscytu Stylowy Kosmetyk za nami!Styl.pl
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?