Zakwas z buraków
Ich właściwości lecznicze są udowodnione naukowo. Buraki wzmacniają naszą odporność, regulują ciśnienie i dodają nam sił. Można je gotować, zapiekać i dusić. Jednak tym razem proponujemy zakwas na bazie tego warzywa.
Co daje?
Zawiera kwas foliowy i żelazo. Likwiduje anemię i zmęczenie. Wzmacnia odporność.
Jak go zrobić?
Obierz kg surowych buraków, pokrój w plastry, dodaj dwa posiekane ząbki czosnku, trzy ziarna ziela angielskiego i cztery liście laurowe, sześć ziaren pieprzu. Przełóż do słoja i zalej litrem wody z łyżeczką soli. Zakryj słój talerzykiem. Po pięciu dniach zakwas jest gotowy do spożycia.
>>>Na kolejnej stronie dowiesz się, jak go należy pić<<<
Jak go stosować?
Pij pół szklanki dziennie, na czczo. Najlepiej przez dwa miesiące.
Zobacz także: