Ziarno prawdy

Odchudzasz się? Nie rezygnuj z chleba!
Odchudzasz się? Nie rezygnuj z chleba!123RF/PICSEL

Mit nr 1

Mit nr 2

Upiecz chleb sama! Co zrobić, by był jak najzdrowszy? Ciasto na zakwasie przygotuj dzień wcześniej. Podczas długiej fermentacji rośnie liczba dobrych bakterii.
Upiecz chleb sama! Co zrobić, by był jak najzdrowszy? Ciasto na zakwasie przygotuj dzień wcześniej. Podczas długiej fermentacji rośnie liczba dobrych bakterii.123RF/PICSEL

Mit nr 3

Mit nr 4

Mit nr 5

Mit nr 6

Mit nr 7

Mrożone czy świeże. Proces produkcji pieczywa zazwyczaj przebiega podobnie, co oznacza, że nie różni się składem, ma więc taką samą wartość odżywczą.
Mrożone czy świeże. Proces produkcji pieczywa zazwyczaj przebiega podobnie, co oznacza, że nie różni się składem, ma więc taką samą wartość odżywczą.123RF/PICSEL
Twój Styl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?