Zmień dietę i wyrzuć dezodorant!
Co należy jeść, aby się tak bardzo nie pocić?
Dania powinny być lekkie, oparte na warzywach, owocach, rybach, mięsie z kurczaka, indyka, królika, chudej wołowinie. Warto spożywać kefiry, jogurty, zsiadłe mleko czy twarogi, które wychładzają organizm. Sięgaj po produkty bogate w potas - pomidory, cukinie, bakłażany, banany oraz zioła (bazylię, oregano, rozmaryn, tymianek, szałwię), zmniejszające nadaktywność gruczołów potowych. Unikaj przypraw rozgrzewających jak chili, cynamon, imbir, kurkuma, pieprz.
Śniadanie
Owsianka z jogurtem, pszenna bułka, 2 plastry wędliny z indyka, sałata, pomidor, lemoniada.
Drugie śniadanie
Sałata z ogórkiem, selerem naciowym, groszkiem zielonym, bazylią, oregano i sosem jogurtowo-kefirowym, kromka chleba razowego, herbata owocowa.
Obiad
Zupa koperkowa, gotowane klopsy cielęce, piure ziemniaczane, duszona marchew, sok jabłkowy lub krem z białych warzyw z dorszem, kasza jaglana, potrawka z kurczaka, sałatka z pomidora, kompot truskawkowy.
Podwieczorek
Dwa ciastka owsiane z niedosładzanym koktajlem owocowym na maślance, woda.
Kolacja
Pasztet drobiowy z szałwią, szparagi i buraczki gotowane, bagietka, woda z cytryną.