Reklama

Żółty proszek na wagę złota

Kurkuma to przyprawa o niesamowitych właściwościach, czerp więc z niej garściami!

Głównym składnikiem kurkumy jest kurkumina - jeden z najmocniejszych antybiotyków, jakie stworzyła natura. Ta przyprawa poprawia także pracę mózgu, jest pomocna w zaburzeniach trawienia, działa przeciwnowotworowo i chroni serce.

Przyrządź więc sobie pastę z kurkumy, by ją dodawać do posiłków.

Do dzieła!

Potrzebne będą: 1/2 szklanki kurkumy w proszku, woda (ok. 1/2-1 szklanki), 1 i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki chili, 2 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno. Możesz dodać szczyptę cynamonu oraz odrobinę miodu. Zagotuj wodę, ostudź. Kurkumę wymieszaj z chili i pieprzem. Powoli wlewaj wodę, aż utworzy się papka. Dodaj olej kokosowy, jeśli trzeba więcej wody, wymieszaj. Pastę przechowuj w lodówce.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy