Reklama

Reklama

Arbuz z ogórkiem i orzechami

Składniki na 4 porcje

  • 2,5 kg arbuza
  • 15 dag sera feta
  • 1 ogórek wąż
  • 10 dag orzechów pistacjowych
  • 1 czerwona cebula
  • po 4 gałązki mięty i natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • słonecznikowego l sól, pieprz

1. Ogórek i arbuz umyć. Ogórka nie obierać, pokroić w drobną kostkę. Arbuza pokroić w plastry, odciąć miąższ od skóry, pokroić w kostkę, usuwając pestki. Cebulę posiekać.

Reklama

2. Pistacje uprażyć na suchej patelni, fetę odsączyć z zalewy, pokruszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, zioła umyć, osuszyć i drobno posiekać. Wymieszać z octem, olejem, doprawić na ostro solą i pieprzem.

3. Wszystkie składniki wyłożyć do miski, polać sosem. Schłodzić w lodówce.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje