Reklama

Reklama

Babeczki makaronowe

Makaron należy gotować o minutę krócej niż zaleca instrukcja na opakowaniu, aby podczas zapiekania zanadto się nie rozkleił.

Składniki

  • 1/4 paczki makaronu rurki
  • 2 cukinie
  • po 1/2 puszki kukurydzy i groszku
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki siekanej świeżej bazylii
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

 1. Makaron ugotować, odcedzić, lekko ostudzić. Wymieszać z odsączoną kukurydzą, groszkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pomidorami, serem, roztrzepanymi jajkami. Doprawić do smaku.

2. Cukinie umyć, pokroić wzdłuż na cienkie długie plastry, sparzyć, by zmiękły. Plastrami wyłożyć sześć małych foremek do zapiekania. Napełnić makaronem. Wstawić do wysokiej blachy wypełnionej w połowie wodą, piec ok. 30 min w temp. 180°C. Schłodzić. Polać sosem z czosnku, soli, oliwy, musztardy, ziół i soku z cytryny.

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje