Reklama

Babeczki z borówkami

Prosty i szybki deser, który trafi w gusta każdego.

Składniki Składniki na ciasto

  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g kostki do pieczenia
  • 125 g borówek
  • 50 g malin
  • szczypta soli

Składniki Składniki na krem

  • 75 g cukru pudru
  • 125 g tłustego kremowego serka
  • 75 g kostki do pieczenia

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umieść foremki na muffiny w formie i posmaruj je odrobiną margaryny. Ubij 100 g margaryny z cukrem za pomocą miksera aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj jedno jajko, a po chwili drugie. 

2. Przesiej mąkę i wymieszaj ją w misce z budyniem waniliowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Całość wymieszaj szybko, ale ostrożnie. 

3. Ubij 75 g margaryny z cukrem pudrem. Dodaj serek śmietankowy i wymieszaj. Połącz to z mąką, proszkiem do pieczenia, budyniem i solą, aż powstanie ciasto. Na koniec dodaj 125 g borówek, wymieszaj. 

Reklama

4.Wlej ciasto równomiernie do wszystkich foremek. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Aby sprawdzić, czy jest już gotowe, wbij wykałaczkę w środek ciasta. Jeśli wychodzi całkowicie czysta, to znaczy, że ciasto jest upieczone. 

5. Nałóż krem na babeczki. 

6. Udekoruj całość borówkami i podzielonymi na pół malinami. 

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy