Reklama

​Babeczki z kaszy gryczanej

Idealne na kolację.

Przepis na 4-6 sztuk.

Składniki:

200 g kaszy gryczanej

100 g chudego twarogu

30 g żółtego sera, np. goudy

2 jajka

6 plasterków szynki długo dojrzewającej

1 cebula dymka

1 łyżka świeżej natki pietruszki

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.

Kaszę ugotuj według instrukcji podanej na opakowaniu.

Ser żółty zetrzyj na tarce, cebulkę posiekaj.

Jajka rozbełtaj, wymieszaj z ugotowaną kaszą, twarogiem, żółtym serem, pietruszką i cebulą.

Silikonowe foremki wyłóż plasterkami szynki.

Reklama

Przełóż do niech nadzienie.

Piecz 25 minut.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy