Reklama

Barszcz oszczędny

Składniki

  • 800 g młodych buraków czerwonych
  • półtora litra bulionu mięsno-warzywnego
  • cebula
  • łyżka mąki
  • 2 żółtka
  • pieprz,
  • sól,
  • miód,
  • majeranek,
  • sok z cytryny
  • ząbek czosnku
  • olej
  • miód

1. Oczyszczone i umyte buraki gotujemy, odcedzamy, studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy.

2. W garnku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju, podsmażamy cebulę, oprószamy mąką i zasmażamy nie rumieniąc. Dodajemy bulion, buraki, doprawiamy czosnkiem, pieprzem, solą, odrobiną miodu, majerankiem, sokiem z cytryny. Łączymy z żółtkami i gotujemy 6-8 minut. 

Zobacz także:


Rewia
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | zupa | przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy