1. Mięso umyj, zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj 90 minut.
2. Połowę obranych buraków pokrój w kostkę, drugie pół zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wrzuć na patelnię, dodaj olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolej pół chochli bulionu i duś buraki, aż będą miękkie.
3. Na innej patelni podsmaż na maśle pokrojoną cebulę i starte na grubo marchewkę i pietruszkę.
4. Ziemniaki pokrój w kostkę, wrzuć do mięsa i zagotuj, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i gotuj 15 minut. Po tym czasie dodaj zawartość obu patelni. Dopraw liściem laurowym, ziarnami ziela angielskiego i ziarenkami pieprzu.
5. Dodaj przeciśnięty czosnek i gotuj około 5 minut. 6. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.