Reklama

Bezglutenowe naleśniki na mące kukurydzianej

Naleśniki idealnie nadają się na śniadanie lub obiad. Można je przyrządzić na słodko z powidłem, owocami i bitą śmietaną lub na słono z żółtym serem lub szpinakiem. Dzięki mące kukurydzianej, są bezglutenowe i żółciutkie.

Składniki

  • -150g mąki kukurydzianej
  • -300ml mleka
  • -2 jajka
  • -masło do smażenia
  • -40 h skrobi ziemniaczanej
  • -łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Mąkę, cukier oraz skrobię wsyp do miski, mieszaj trzepaczką i jednocześnie wlewaj mleko. Dodaj jajka, ponownie wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.

Podsmaż porcję masła. Na rozgrzaną patelnię wlej porcję ciasta i rozprowadź. Smaż na średnim palniku, aż naleśnik się zarumieni, po czym odwróć go na drugą stronę.

Potwórzy czynność z resztą ciasta.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy