Reklama

Bomby z hawerfloków

Deser doskonale znany przez wszystkie śląskie dzieci.

Składniki

  • 200 g masła
  • 2 szklanki cukru trzcinowego
  • 16 łyżek mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżka rumu
  • 3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • płatki migdałów do obtoczenia

Przygotowanie:

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, wsypać cukier. Wlać mleko. Wsypać kakao i wymieszać. Dodać rum. Wsypać płatki - tyle, by powstała gęsta masa. Odstawić do wystudzenia.

Płatki migdałowe posiekać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie moczyć w wodzie). Obtoczyć w migdałach i ułożyć na papierze do pieczenia. Schłodzić w lodówce.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Reklama

Zobacz także:

Nowalijki: Czy warto je jeść?

Gulasz wieprzowy z knedlikami


Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Ewa gotuje | Ewa Wachowicz | deser
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy