Boskie czereśnie

W wersji mniej kalorycznej z bezy zrób wyłącznie niewielkie kopczyki a resztę delikatnie oprósz czekoladowymi wiórkami
W wersji mniej kalorycznej z bezy zrób wyłącznie niewielkie kopczyki a resztę delikatnie oprósz czekoladowymi wiórkami123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g masła
  • 550 g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 6 jajek
  • 200 g mąki
  • 150 g mielonego maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka
  • 600 g czereśni
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 3 łyżki soku wiśniowego
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 750 g mielonego twarogu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 250 g śmietany kremówki
  • tłuszcz do formy
Lasagne za szpinakiem i pieczarkamiStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?