Reklama

Brownie bez laktozy i glutenu

Osoby z nietolerancją laktozy wcale nie muszą rezygnować z małego co nieco na deser!

Składniki

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 200 g margaryny bez laktozy
  • 3 jajka
  • 200 g cukru pudru
  • 75 g mąki kukurydzianej
  • 75 g mąki jaglanej
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę drobno posiekaj. Margarynę bez laktozy rozpuść w rondelku. Zdejmij z ognia, dodaj 2/3 posiekanej czekolady i mieszaj, aż ta się rozpuści. Jajka lekko ubij z cukrem pudrem. Dołóż masę czekoladową i wymieszaj mikserem. Miksując, partiami dodawaj wymieszane obie mąki ze szczyptą soli. 

2. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem foremki o wym. 21 x 21 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez ok. 35 minut. Gorące ciasto posyp pozostałą posiekaną czekoladą. Rozpuszczając się, ładnie pokryje wypiek. 

Reklama

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy