Reklama

Brukselka zasmażana

Niezwykle proste danie. Wystarczą młode ziemniaki, zasmażana brukselka i obiad gotowy!

Składniki

  • 800 g brukselki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki drobno pokrojonej zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści i dokładnie umyć.

Gotować ją w osolonej wodzie przez około 10 minut i odcedzić.

Przełożyć na głęboką patelnię, dodać masło i dusić około 20 minut na niewielkim ogniu.

Po tym czasie zwiększyć ogień i przyrumienić brukselkę na złoty kolor.

Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Można także posypać parmezanem.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy