Brukselka zasmażana

Niezwykle proste danie. Wystarczą młode ziemniaki, zasmażana brukselka i obiad gotowy!

Brukselka zasmażana
Brukselka zasmażana123RF/PICSEL

Składniki

  • 800 g brukselki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki drobno pokrojonej zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Brukselkę obrać z zewnętrznych liści i dokładnie umyć.

Gotować ją w osolonej wodzie przez około 10 minut i odcedzić.

Przełożyć na głęboką patelnię, dodać masło i dusić około 20 minut na niewielkim ogniu.

Po tym czasie zwiększyć ogień i przyrumienić brukselkę na złoty kolor.

Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Można także posypać parmezanem.

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Bakłażan z pomidorami pod haloumiPolsat
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas