Reklama

Buraczana rozkosz

Wystarczy czterdzieści minut, aby przygotować to danie.

Składniki dla: 2

Składniki

  • 1 duży burak
  • mała marchewka
  • ½
  • bulionu warzywnego
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 ząbek czosnku l śmietanka kremówka 30 proc.

Przygotowanie

Obrany burak i marchewkę pokrój w plasterki. Wrzuć do garnka z bulionem. Gotuj 15-20 min. Wsyp kaszę, gotuj 10-13 min. Dodaj przeciśnięty czosnek i rozdrobnij blenderem na gładki krem. Dopraw. Zabiel śmietanką lub mleczkiem. Posyp orzechami. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 220 kilokalorii

Zobacz także: 


Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: buraki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy