Burgery z indyka
Jesteście fanami serialu "Przyjaciele"? Zawsze marzyliście o tym, żeby spróbować przysmaków, którymi bohaterzy produkcji zajadali się na ekranie? Teraz macie szansę odtworzyć słynne dania. Przepisy znajdziecie w książce Teresy Finney "Ten, w którym są wszystkie przepisy".
Idealny przepis na sycącą kolację w tygodniu, ale też na Wieczór Sportów Walki. Kto wygra zawody, a kto będzie mistrzem grilla?
1. Włóż mięso do miski, dodaj roztrzepane jajko, przyprawy i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką.
2. Uformuj z masy płaskie burgery i ułóż je w płaskim naczyniu. Przykryj je folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 10 minut (najlepiej na całą noc).
3. Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż burgery na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż apetycznie zbrązowieją.
4. Podawaj w przekrojonej bułce z wybranymi dodatkami i sosami.
Zobacz także: