Burrito z wieprzowiną i warzywami
Przygotowanie:
Każdy plaster mięsa umyć, oprószyć solą i słodką papryką. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i obsmażyć schab po 5 minut z każdej strony, po czym pokroić mięso w paski. W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem. Do miski przełożyć szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwiartki pomidor oraz pokrojoną w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać. Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiekać go przez 2 minuty z każdej strony. Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. Tak samo przygotować drugi placek. Całość zawinąć. Podawać z ajwarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.
Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"
Zobacz także: