Reklama

Burrito z wieprzowiną i warzywami

Składniki

  • 2 tortille pszenne lub razowe
  • 2 plastry schabu
  • 1 pomidor
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 garście szpinaku baby
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki posiekanej dymki
  • 3 zielone papryczki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • dodatkowo: ajwar, jogurt
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Każdy plaster mięsa umyć, oprószyć solą i słodką papryką. Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oliwy i obsmażyć schab po 5 minut z każdej strony, po czym pokroić mięso w paski. W miseczce wymieszać pozostałą oliwę z musztardą, solą i pieprzem. Do miski przełożyć szpinak, posiekaną dymkę, posiekane zielone papryczki i pokrojony w ćwiartki pomidor oraz pokrojoną w paski paprykę. Całość polać przygotowanym dressingiem i dobrze wymieszać. Na suchą patelnię wyłożyć placek tortilli i podpiekać go przez 2 minuty z każdej strony. Placek przenieść na talerz, na jego środek wyłożyć warzywa, a następnie mięso. Tak samo przygotować drugi placek. Całość zawinąć. Podawać z ajwarem lub jogurtem z czosnkiem i ziołami.

Reklama

Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"

Zobacz także:



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy