Chili con carne

Prosty przepis na popularne, pikantne i rozgrzewające chili con carne.

Chili con carne
Chili con carne123RF/PICSEL
Chili con carne (Ipla/Polsat)

Składniki

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego
  • 600 ml pulpy pomidorowej
  • tymianek
  • szczypta cynamonu
  • szczypta pieprzu
  • 2 papryczki chili
  • nachosy

Sposób przygotowania:

Kroimy cebulę i czosnek, następnie szklimy na patelni i kolejno dodajemy przyprawy. Smażymy mięso mielone do zarumienienia

Dodajemy pomidorową pulpę i gotujemy ok. 10-15 minut. Nakładamy na talerz z nachosami. Smacznego!

Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas