Chili con carne z papryką i kolendrą

Chili con carne
Chili con carne123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 średnie cebule
  • 1 papryka (najlepiej ramiro)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 300 ml bulionu
  • 100 g sera cheddar
  • 1/2 kukurydzy z puszki
  • po 1 łyżeczce papryki ostrej i wędzonej
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • łyżeczka ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • oliwa
  • świeża kolendra
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?