Reklama

Chrupiące krążki cebulowe

Zdrowa przekąska.


Składniki

  • 2 duże cebule
  • 20 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • słodka papryka
  • 2 szklanki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Cebule obierz, pokrój na plastry i rozdziel na krążki. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i papryką. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, dodaj do mąki, wlej mleko, wymieszaj. Odstaw ciasto na 15 minut, aby nabrało konsystencji gęstej śmietany.

W rondelku mocno rozgrzej olej. Krążki cebuli maczaj w cieście, wrzucaj na patelnię, smaż na złoty kolor z obu stron. Zdejmuj krążki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Zobacz także:

Dobry Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy