Reklama

Ciasto francuskie z borowikami

Ta przekąska jest dobra na każdą okazję, możesz podać ją w trakcie przyjęcia, a także uraczyć nią domowników w ciągu dnia.

Składniki

  • ciasto francuskie w rolce
  • 20 dag borowików
  • ser mozzarella
  • sos beszamelowy
  • świeże oregano
  • świeżo zmielony pieprz
  • dwie łyżki posiekanej natki pietruszki
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na siedmiocentymetrowe prostokąty. Wyłóż je na lekko natłuszczoną lub wyłożoną pergaminem blachę i posmaruj sosem beszamelowym. Następnie rozłóż plastry mozzarelli i grzyby pokrojone w cienkie plasterki. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem i oregano.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. 

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: ciasto francuskie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy