Ciasto kokosowe na herbatnikach

Górę tortu możesz posypać także skruszoną czekoladą
Górę tortu możesz posypać także skruszoną czekoladą123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag herbatników
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • 20 dag masła
  • 20 dag zmiksowanych jagód

na budyń

  • litr mleka
  • po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka

opcjonalne

  • po 2 łyżki likieru amaretto i kokosowego
Do posypania wierzchu ciasta zamiast wiórków kokosowych możesz użyć płatków migdałowych
Do posypania wierzchu ciasta zamiast wiórków kokosowych możesz użyć płatków migdałowych123RF/PICSEL
Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Lidia Ostólska Styl.pl