Ciasto Maxi King bez pieczenia
Przygotowanie to zaledwie kilka chwil!

Składniki
1 szklanka mleka, 350 g masła, 300 g mleka w proszku, 2 czubate łyżki cukru wanilinowego, 400 g herbatników, puszka masy krówkowej (400 g), tabliczka mlecznej czekolady, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 150 g orzeszków ziemnych w miodzie
Przygotowanie3/4 szklanki mleka zagotuj z cukrem wanilinowym. Ostudź. Miękkie masło utrzyj i na przemian dodawaj do niego zwykłe mleko oraz mleko w proszku. Na spód prostokątnej formy wyłóż herbatniki. Na nich rozsmaruj połowę masy i przykryj drugą warstwą ciastek. Schłódź.Teraz rozsmaruj masę krówkową (wcześniej lekko ją podgrzej). Wyłóż resztę masy maślanej i przykryj herbatnikami. Czekoladę połam, połącz z resztą mleka i stop. Lekko przestudź i polej wierzch ciasta.Na koniec posyp kawałkami orzechów. Wstawdo lodówki, by ciastka zmiękły.04/2016 Na Żywo